På besök hos valparna i Östersund

I fredags blev Rumbas valpar två veckor och vi kunde inte hålla oss från att besöka familjen längre. I tisdags tog vi en tripp över dagen till Rumba i Östersund. Vi blev väl mottagna av hela högen, Ingrid, Rumba och Knas. Knas lyckades naturligtvis att knocka sin nos mot mina tänder och min haka när han skulle pussas. Jag har fortfarande ont i hakan… Rumba visade stolt upp sina små och hade ett litet problem med att hon ville vara hos valparna samtidigt som hon satt i knä på oss. Det löste vi genom att sitta precis utanför valplådan och Rumba innanför kanten. Då fick hon det bästa av världarna. Kärlek och mys med matte och husse samtidigt som hon kunde pyssla med de små odjuren.

Trångt i matbaren

Trångt i matbaren

Det var ett gäng välmående valpar med rejäl benstomme som mötte oss i valplådan. Rumba skötte om sina valpar enligt konstens alla regler. Naturligtvis är det jobbigt att ha valpar men snart har den mest intensiva delen över när valparna börjar äta annan mat också. Vi hjälpte Ingrid med att byta bord i köket inför flytten av valparna från valplådan till köket. Ingrid ville ha bordet som redan var tuggat på i köket istället för det normala med fina ben.

Valpbus!

Valpbus!

Husse tog med sig Rumba ut på en liten rastrunda tillsammans med resten av vår flock. Det blev ytterligare ett kärt återseende. Loova fick fullständigt fnatt och hade en total skällorgie i början av promenaden. Kiros blev naturligtvis kär i Rumba som luktade speciellt och åkte på däng av henne. Husse själv tyckte att det var skönt att gå med fyra hundar igen. Det är väldigt tomt i huset med enbart tre hundar. Under tiden mamma var ute passade valparna på att vakna och busa i valplådan.

Vi tar oss fram på ostadiga ben

Vi tar oss fram på ostadiga ben

Medan Ingrid hade ett par extra händer passade hon på att avmaska valparna för första gånget. Det är så mycket enklare med hjälpen att någon håller i valpen. Jag höll och Ingrid gav maskmedlet. Det var inte gott tyckte ungefär hälften av dem. Rumba fick lite att städa om vi säger så…

Avmaskningsmedel lite överallt

Avmaskningsmedel lite överallt på en lite arg valp

Efter ungefär fyra timmar blev vi tvungna att åka hem igen. Jag skulle upp och jobba dagen efter. Det blev en mycket lång dag men det var verkligen värt det. Det var jätteskönt att få mysa med Rumba igen och valparna var superfina. Det ska bli kul att se hur de utvecklas innan de är tillräckligt gamla för att vi ska kunna bestämma oss för en av valparna.

Stor och liten

Stor och liten

1 Comment So Far

Tina och Kim says:

Urgulliga. Förstår att det blir ett litet sug efter en. Sedan när suget har lagt sig och förnuftet återkommer så kommer man på hur jobbigt det också är med valp. Kul det där med att gå med tre eller fyra hundar. snart blir det väl fem eller sex stycken. Ja varför inte sju. Då blir det riktigt roligt, eller hur Kent 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *