Midsommar i goda vänners lag

Det var bestämt sedan en längre tid att vi skulle fira midsommar i Örebro hos våra kära vänner Marie-Louise och Hasse. Våra hundar trivs tillsammans och det enda orosmomentet var hur Sisu skulle tas emot av de två gamlingarna i Örebro. Det var inget som helst problem. Sisu fick första chocken när vi mötte Örebro-flocken utanför dörren till lägenheten. Sisu löste det med att stå helt stilla och låta dem nosa över henne. Sedan blev hon och Helija mycket goda vänner.

Midsommarafton ägnades åt en långpromenad med de vuxna hundarna och på kvällen blev det grillning hos Yuffies uppfödare Bettan. Då var vi fem människor och 14 hundar på gården samt sex treveckors valpar i huset. Sisu fick sin andra chock när jag tog ut henne ur bilen hos Bettan och gick helt sonika in bland den nya hundflocken. Hon bara sänkte huvudet och följde med mig för att utsätta sig för en andra genomnosning på två dagar. Hon lär sig fort lilla Sisu… Sedan var det fullt ös på lilla fröken hela kvällen. Hon hade inte ens tid att äta sin middag!

Till slut däckade Sisu under Bettans bil

Till slut däckade Sisu under Bettans bil – fotograf Bettan

Lördagen ägnades åt Karlsborgs fästning. Hasse blev kvar vid bilarna för det var olidligt varmt och även om bilarna var parkerade i skuggan flyttar sig solen. Hundarna fick rastning och ett bad innan vi gick in på guidningen. Rumba simmade ut efter en pinne och efter henne simmade Sisu. Guidningen på fästningen startade lite tveksamt men den växte och blev en helt fantastisk upplevelse. Vi blev beskjutna av kanoner och gevär av ryssarna och tvingades fly både här och där. Jag rekommenderar verkligen ett besök på fästningen!

Ett gratis rum med den lilla detaljen en kanon som ska skötas

Ett gratis rum med den lilla detaljen en kanon som ska skötas, vilket ålåg frun naturligtvis

Under söndagen blev det en promenad och sedan åkte vi hem. Alla hundar var trötta och nöjda efter helgen. Tusen tack Marie-Louise, Hasse och Johanna för att ni är sådana härliga vänner. Tusen tack till Bettan för en underbar midsommarafton. Jag hoppas att vi alla ses snart igen. På vägen hem stannade vi på Hällefors brukshundklubb för rastning av valp och då blev det några minuters träning för de vuxna hundarna.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *