Ska det göras ska det göras ordentligt! 

Igår söndag började även Loova och Yuffie hosta. De var de två sista i flocken som insjuknade i kennelhosta. Allt var frid och fröjd hela dagen medan vi hjälpte min far i skogen. Hundarna fick mest ligga i bilen då vi fällde träd. En lugn dag enligt mig och hundar. Det var bara Sisu som var med ute på äventyr under dagen. 

Sisu på sten i Knäsjö

När vi kom hem hem vid 20.30 tempade jag hundarna och det visade sig att Yuffie hade 40,3. Oops! Då sedan Yuffie var ytterst motvillig att äta ringde alla varningsklockor som finns i huvudet på både mig och husse. Det var bara att ringa jourhavande veterinär hos distriktsveterinären. Då även Rumba hade nästan 40 grader i temperatur fick hon hänga med också. Yuffie gav dock intrycket av att vara mest sjuk. Väl inne hos veterinären blev det till att lyssna på hjärtat och lungorna samt röntga lungorna på bägge hundarna. Resultatet blev att Rumba var den sjukaste med lunginflammation medan Yuffie verkade vara mest påverkad av den höga febern. Febernedsättande i form av Rimadyl till bägge och antibiotika till Rumba.

Idag mår Yuffie bättre även om hon inte är helt hundra. Rumba har det jobbigt med hostan och allt slem som kommer upp. Vi har haft en stillsam dag. Den längsta promenaden de vuxna fått tar normalt 20 minuter men idag tog det 30-40 minuter när vi bara lufsade runt. Sisu har fått både lite träning och passivitetsträning utanför Ica Maxi när jag skulle besöka apoteket där för Rumbas antibiotika. 

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *