En dagstur på drygt 70 mil

Förra söndagen gjorde jag, Rumba och Sisu en liten resa över dagen till Stockholm. Vi hälsade på Rumbas tilltänkte partner Midas. Det blev en lång dag men det var så värt det! Efter en lång bilresa började vi med en promenad tillsammans. Midas hoppade ur sin bil, kollade in tjejerna i min bil och blev naturligtvis utskälld. Inga främmande framtassar på vår stötfångare tack, sa mina flickor (lite mindre artigt i och för sig). Nä hä sa Midas och hälsade på mig istället genom att trycka hela sin sida mot mig och verkligen presentera sig själv på ett mycket trevligt sätt. Sisu var lite avvaktande i början, nyfiken och ville nosa men passade sig för att vara oartig mot Midas. Rumba gjorde rejäla lekinviter efter den första fräsningen för att tala om att hon är en brud med humör.

Efter promenaden gick vi alla in för lunch hos Midas matte. Lite fundersam på hur Sisu skulle bete sig inne i lägenheten där det kan bli lite trångt var jag men resonerade samtidigt att det är nyttigt för lilla fröken. Jag behövde inte oroa mig alls. Midas charmade bägge flickorna och de turades om att leka med honom. Ett tag trodde jag att de nästan skulle riva lägenheten. Rumba kan bäst beskrivas som en störtförälskad tonåring. Hon gjorde lekinviter, kullerbyttor, låg på rygg framför Midas och ålade samt skuttade runt i hela lägenheten. Jag har aldrig sett henne på detta sätt med en främmande hund tidigare. Midas fick med råge godkänt av Rumba.

Midas – fotograf Helena Leino

Intrycket av Midas är mycket, mycket gott. En stabil och balanserad hane med en väldigt fin social sida mot både människor och andra hundar. Hans sätt att hantera den osäkra Sisu säger att han är totalt trygg i sig själv och har inget behov av att hävda sig. Han sätter gränser utan att någon gång bli en översittare. Midas är en hane som enligt mig är väldigt komplett. Hans matte är oerhört nöjd med hans arbetskapacitet och han är väldigt lättbelönad då han går bäst på kampbelöning.

Den långa resan hem var väldigt lätt och jag är helt övertygad om att kombinationen Midas och Rumba kommer att ge oss fantastiska valpar med bra kamplust och arbetsvilja samt en grundtrygghet som blir värdefull i dagens samhälle. Intresserad av valp? Kontakta oss!

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *