Hundmatstillverkning

Hängbiljett?

Så här har Märtha tillbringat en stor del av dagen. Anledningen till den, i mitt tycke, obekväma ställningen var att vi hade stängt ute hundarna från köket för att blanda ihop hundmat. Vi har börjat göra egen hundmaten av färskfodertyp. Idag var det tredje gången vi gör det och även tredje varianten av receptet. Receptet beror på vad vi har för råvaror. Råvarorna köper vi från husses jobb. Det är bra med en husse inom charkindustrin! Innan vi blandade ihop dagens mat ägnade jag fredagkvällen åt att räkna så att hundarnas näringsbehov tillgodoses och därmed justera receptet. Mycket räknande blir det även om jag har god hjälp av Excel.

Dags för blandning!

Varför gör vi detta då? Det är betydligt enklare att köpa. Anledningen heter Eida. Det är konstaterat att hon är allergisk mot något i fodret hon åt tidigare. Det fodret innehöll kyckling… Vår hemmablandning innehåller ingen kyckling. Eida mår, peppar, peppar, alldeles förträffligt! Det är för tidigt för att säga att vår blandning kommer att fungera men om det fungerar är det värt varenda minut vi lägger ner på hundmaten. På önskelistan står just nu en till frysbox. Den vi har är proppfull med både vår och hundarnas mat. Det vore skönt med en box för hundarnas mat.

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *