Naakis debut i appellen

Äntligen dags att testa var Naaki (P. Birchseed) och jag står i vår bruksträning. Vi åkte till Bollnäs, en supertrevlig klubb med härliga människor. Nackdelen är att appellspåren går på åker. Vi har inte de bästa träningsmöjligheterna för åkerspår men några träningsspår har vi gjort.

Naaki sniffade in spåret redan innan påsläppspunkten och startade stabilt. Klövern gick upp till knäna på mig och det blev blött. Naaki missade första pinnen men plockade in resten. Vi fick lite avdrag för att han slår i vinklarna men det bryr jag mig inte om. Efter appellen är det ingen domare som ser vinklarna. Budföring har han inte förstått helt än och idag var han helt nollställd.

På platsliggningen hade vi lite otur då grannhunden gick till husse. Det gjorde Naaki osäker och med ca 30 sekunder kvar reste han sig upp men blev stående på sin plats. Jag la ner honom igen och berömde honom mycket när tiden var ute. Den unga hjärnan var lite splittrad på lydnaden men vi plockar russinen ur kakan och tränar vidare mot nästa försök. Idag blev Naaki godkänd och jag känner att en uppflytt inte är långt borta. Dagens positiva är

  • Naakis inställning och arbetslust
  • Inga problem med totalt okänd spårläggare
  • Han bryr sig inte om folket på planen

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *