Ommöblering och utevistelse

Falkor somnade i ett hörn av bian

Idag orsakade Saphira en ommöblering i valprummet. Medan jag var ute med de vuxna hundarna försökte en upprörd Saphira att klättra upp i fönstret. Det var nära att hon lyckades… Bakom valplådan har vi ställt en massonitskiva för att förhindra valparna från att ramla bakom valplådan. Skivan var 40 cm hög och Saphira lyckades klättra upp och ställa sig på kanten på skivan i sitt försök att nå högre höjder. Första gången föll hon ner i valplådan men andra gången ramlade hon över kanten på skivan och fastnade bakom med huvudet mot golvet. Det kom ett vrål av ilska från Saphira, inte som man förväntade sig panikljud. Saphira blev mest förbannad över att sitta fast. Husse kom till hennes undsättning.

Det hela slutade med att vi under förmiddagen möblerade om i valprummet. Valplådan åkte ut och ersattes med den största biabädden vi äger. Mer kompostgaller sattes upp för att förhindra åtkomsten till elledningen. Under tiden vi stökade i valprummet roade sig valparna kungligt i huset. När vi var klara godkände valparna sin nya sovplats och somnade tvärt i biabädden.

Gräsundersökning pågår

På eftermiddagen var det dags för första utevistelsen. Gammalt gräs var inte roligt att gå  på till att börja med. Efter ett tag med höga benlyft sprang de omkring som om de aldrig gjort annat. På samma sätt som de gjort med allt annat hade de ganska snabbt täckt in hela baksidan i sin undersökningsiver. Vi hade fullt upp att se till att de inte undersökte de hålen som leder in under grunden för intensivt. Vi måste täppa till ett par hål till och även runt grinden innan de får vistas längre stunder ute. Det blir helgjobb… Idag var de inte ute särskilt länge men det var spännande tyckte de.

Yuffie vill leka med sina barn

Besök oss på www.puckolinas.se

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *