Våren har kommit till Mora

Idag på lunchpromenaden såg jag tussilago i diket. Fiskmåsarna har anlänt och fler kommer för varje dag som går. Fiskmåsar för mig kännetecknar verkligen våren. Grannarna har börjat väsnas med bilar på nätterna och det hade jag faktiskt kunnat vara utan. Under natten har någon förstört vår grannes brevlåda. Så himla onödigt…

Gräsmattan på baksidan är avtinad och det har torkat upp. Det är vääääldigt tidigt kan jag säga. Vi är fortfarande i mars! Jag skulle helst vilja ha sommardäck på bilen också men en vän som var hit igår och tittade på valparna påminde mig om att enligt lag måste vinterdäcken sitta på till 31 mars. Surt, men bara att låta dem sitta på till nästa helg då. Tänkte inte på att våren är väldigt tidig i år.

Idag har jag med lite hjälp av husse valpsäkrat baksidan. Sedan fick busungarna komma ut och de var ute på baksidan nästan en hel timme innan de började bli trötta. De intog även lunchen ute på baksidan och medan de åt började Yuffie larma att något hände. På ängen dök hela flocken med rådjur upp! Det är inte vanligt att de knatar runt bland husen dagtid. Valparna åt glatt vidare trots att mamma låg bredvid och skällde. Efter maten var de ute en stund till. Det var Falkor som lade sig bakom mina fötter och var trött. Då tog jag upp honom i famnen och vi hade en mysstund. När Saphira kom och ville upp hon också gick vi in för sova på kalla marken ska de inte göra.

Besök oss på www.puckolinas.se

2 Comments

Carro says:

Det är onekligen mycket trevligt att våren är här. Snart går det att komma igång med spår igen.
Lite bortskämd är man allt med lugnet här.


Marie & Åska says:

Härligt med våren och måste säga att bilderna på valparna är super 🙂
Har inte kommit tussilago hos oss men motorcyklarna har tyvärr kommit fram och deras hetskörning utanför tomten skulle jag gladerligen vara utan.

Kram


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *