Drakarna 6 månader

Lexus och Rocksea fyra dygn gamla

Tänk vad fort tiden går!
Yuffies valpar blir idag hela sex månader gamla. Nog för att mycket hänt sedan de var nya här i världen men inte så mycket ändå. Bägge två stortrivs hos sina ägare och vi tycker att de är härliga hundar varje gång vi ser dem. De växer som ogräs men har hållit en bra, lugn tillväxttakt. Snart, om ett par månader, har de växt i stort sett klart på höjden.

Lexus har hunnit rusa runt i trädgården och lyckats slå sig halvt fördärvad. Han hade bråttom om troligtvis halkade och slog i höger bakben i en stock som avgränsar gruset från gräsmattan. Är man en racermodell så är man… Resultatet blev en rejält halt Lexus med koppelvila enligt veterinärens ordination i ca 14 dagar. Annars har matte och Lexus påbörjat spårträningen. Det går alldeles utmärkt.

Lexus på språng i skogen

Rocksea har inlett sin karriär som kantarellhund. Tillsammans med matte och den största hussen (läs pappa i familjen) gick de en helgkurs för att få kläm på hur inlärningen skedde. Sluttestet gick ut på att hitta två svampgömmor ute i terrängen som instruktörerna planterat så att förarna inte visste var de låg. Rocksea hittade alla fyra gömmor. Hon gav sig inte förrän hon hittat allt som luktade även om matte, husse och instruktörer var nöjda efter två. Sist vi hörde om svampletningen höll de på att lära in en markering. Det ska bli kul att höra om Rocksea hjälpt husse i svampskogen något. Rocksea har även varit på sin första semester med boende i tält på camping. Hon har inga som helst problem att koppla av och sova.

Rocksea

Rocksea på västkusten

 

 

1 Comment So Far

carro says:

Tiden har onekligen gått fort och Lexus är allt som jag hoppades på. En rolig krabat med mycket humör.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *