Eiko på MT

Igår kväll, strax efter tio, anlände vi med husvagnen till Ludvika. Eiko skulle gå som fjärde hund på dagens mentaltest och vi ville se samt supporta Eikos husse. Husvagnen parkerades ca två km från brukshundklubben på parkeringen till en badplats. Vi räknade kallt med att inte särskilt många badgäster hann dit innan vi åkte igen.

Hela testet började med att fröken Eiko bestämde sig direkt vid första kastet med bitstocken att den äckliga saken skulle hon inte ta i sin mun. På 40m kampen kom hon farande som en kanonkula men fem meter framför testledaren tvärvände hon tillbaka till husse igen. Testledaren hade fortfarande den äckliga bitstocken. Vi visste redan då att Eiko inte skulle bli godkänd eftersom det från och med i år krävs 50p på lek- och jaktdelen. Eiko fick inte ett enda poäng där. Synd, men så är det. Hon kampar bra med egna leksaker men inte med andras.

Figurrad, dumpe och skrammel fixade hon bra. Släden däremot var inget rolig alls. Domaren hann knappt börja dra den innan Eiko visade tydligt att det enbart fanns flykt i huvudet. Domaren slutade då att dra eftersom momentet går ut på att testa aggression och inte att skrämma hunden. All heder och respekt till domaren! Eiko hade jättejobbigt att avreagera på den fula slädfiguren men litar 110% på sin husse. När husse lockade på henne vid släden kom hon direkt till honom.

Tankarna snurrade rejält på väg till skotten sedan. En hund som blir så pass belastad vid släden brukar oftast bära med sig det till skotten och få negativa utslag där. Inte Eiko inte! Vid första skottet hoppade hon upp mot husse men sedan blev hon lugn direkt igen. De övriga tre skotten fanns ingen reaktion på alls. Hon blev bedömd som totalt skottfast. Så himla skönt tycker jag..

Poängsumman blev 173 och Eiko kände vi igen runt hela banan. Tillbaka vid bilen igen blev det både gos och lek. Jag kampade med henne med hennes egna bitstock. Älskade lilla Eiko… I mångt och mycket verkligen Tifas dotter då de är lika både till utseende och sätt.

I skrivande stund sitter vi i husvagnen på Västerås Mälarcamping. Husse och Yuffie ska tävla lydnad här i morgon.

image

Kiros lyckades få klibbiga frön i pälsen på promenaden vid campingen. Ingen hundborste är med utan jag fick ta min egen för att bli kvitt dem.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *