Eländig liten Kiros

Kiros har lyckats äta något olämpligt. Jag vet att jag såg honom peta i sig något en dag men minns inte vilken av helgdagarna. Jag kan faktiskt inte minnas när någon hund var dålig i magen på detta vis sist. Det måste ha varit Astra med sin kroniska mag- och tarminflammation innan vi fick en vettig hantering av den.

Kiros började igår strax före lunch med att kräkas upp frukosten och sedan försöka gömma den under korkmattan på jobbet. Allt för att ingen annan skulle äta upp det när han inte var intresserad av det. Jag fick kämpa lite för att få städa upp. En stund senare blev han rastlös och det blev en lite tidigarelagd lunchpromenad. Då kom det ett stort löst lass ur andra änden. Det är riktigt kul med långhåriga hundar när de är dåliga i magen, framför allt på jobbet där det inte finns någon möjlighet att skölja av bakdelen. Nu fick jag tvätta och torka hjälpligt inne på toaletten. Dagen fortsatte sedan med ömsom jobb, torka golv och springa ut med Kiros. Kollega som jag delar rum med var lagom road. Fönstret stod öppet nästan hela eftermiddagen, tur att det inte var -20 längre utan plusgrader ute.

Nu verkar det som om det har lugnat ner sig. Magen är tom då Kiros varken fick middag eller frukost. Middagen var han inte speciellt intresserad av men frukost ville han ha. Jag ska köpa ägg i eftermiddag och koka majsvälling åt honom. Det är bäst att mjukstarta magen lite fint igen. I natt har jag släppt ut honom två gånger på baksidan men jag misstänker att han kräkts pga att magen är tom. Annars har han varit frusen och eländig för han ville sova i sängen långa stunder. Normalt ligger han max 15 minuter i sängen innan det blivit för varmt.

3 Comments

Carro says:

Stackars liten. Hoppas att ni har haft det lugnt idag


puckolinas says:

Dagen har varit lugn men Kiros är hungrig. Jag tror inte att han uppskattar att bara få majsvälling med ägg ikväll men det får han stå ut med. Igår var han hemsk att gå med också vilket jag antar var orsakat av magen. Han kändes stressad helt enkelt. Idag har jag en mycket lugnare hund.


Yvonne E says:

Stackars Kiros. Inte så roligt för matte heller.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *