Tänk att lite skit kan göra en lycklig!

Egentligen blev jag lycklig redan i måndags kväll men det är först nu som jag vågar andas ut ordentligt. Kiros åt något olämpligt förra söndagen och på måndagen var magen i stort olag. Det rann i båda ändarna om jag säger så. Naturligtvis blev han utan mat till tisdag eftermiddag, dvs ett dygn, och då serverades det majsvälling. Min normala procedur när någon hund har en störning i systemet. Nu var det här tydligen ingen vanlig magåkomma utan en riktigt elak en.

Mjukstarten av magen fungerade inte utan veckan gick med fortsatt krångel och bad av bakdel en gång om dagen. Kiros var i alla fall pigg och glad vilket gjorde att jag lugnt kunde fortsätta i mina försök att få ordning på det hela. Samtidigt malde tanken i bakhuvudet att han kanske skulle behöva hjälp av djursjukhuset för magproblemet kunde inte få dra ut på tiden hur länge som helst. I fredags bestämde jag att det behövdes ytterligare fasta för att låta systemet vila. Efter ett samtal till kära Bettan blev fastan två dygn lång. Under så lång tid har jag aldrig fastat en hund tidigare men då problemet pågått under en lång tid kändes det vettigt att låta magen vila helt ett tag. Naturligtvis blev Kiros trött och sliten under helgen när han inte fick mat samtidigt som det lilla han hade rann ut.

På söndagen köpte jag Pro-Kolin+ till honom och han fick den första dosen söndag kväll. När jag läste på förpackningen tyckte jag att det var precis vad Kiros behövde. Den innehöll nedanstående saker.

Probiotika som ersätter förlorade mag-tarmbakterier.
Prebiotika som stimulerar tillväxten av de nyttiga tarmbakterierna.
Kaolin för fastare avföring.
Pektin för lugnande inverkan på tarmslemhinnan.

Detta tillsammans med psyllium husk och Royal Canin Gastro Intestinal har gjort susen för killen. I måndags när jag började ge honom mat igen fick han fem uppblötta kulor var tredje timme. Tre gånger under dagen fick han även Pro-Kolin+ och på kvällen husk. Tisdag fick han en en liten handfull kulor fem gånger under dagen och Pro-Kolin+ två gånger. Igår onsdag fick han 30g foder fem gånger per dag och idag har jag ökat till 40g fem gånger per dag. I morgon blir det en full dagsranson uppdelad på fem måltider. Det tog minsann lite tid att få ordning på detta igen.

Idag har jag en lycklig kille som för första gången på nästan två veckor fick springa lös i skogen igen. Han sprang omkring utan egentligen anledning och bara för springandets skull. När han gjorde ifrån sig kom det fina, fasta korvar och då blev jag väldigt lycklig också. Tänk så lite det behövs ibland! Visst gjorde han ifrån sig något vettigt redan på måndagen men det kunde vara en engångsföreteelse.

Vi slipper ta hjälp av djursjukhuset vilket är enormt skönt. Kiros har magrat ur en hel del men det är inte konstigt. Jag vet själv hur man känner sig efter en rejäl magsjuka och jag tror att Kiros känner sig likadan. När vi kommit över på färskfodret igen löser sig hullet av sig själv.

4 Comments

Carro says:

Skönt att det är bra med honom igen


Yvonne E says:

Förstår att du blev lycklig! Skönt att han mår bra igen.


Bailey & Bettan says:

Skitlycklig 😉


puckolinas says:

Hi hi hi


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *