Start för tävlingssäsongen 2013

Idag drog jag och Tifa igång tävlingssäsongen för 2013. Rallylydnad hos Fagersta BK stod på schemat och förhoppningen var att vi skulle få det tredje och sista kvalificeringspoängen för titeln RLD F. Det behövdes inte stressa på morgonen i alla fall då banvandringen var planerad till 14.20. Ulrica plockade upp mig och Tifa strax före 10.30. Det var väldigt skönt att åka tillsammans med någon då resan till Fagersta tar 2,5 timme. Väglaget lämnade lite att önska bitvis men Ulrica tog oss både dit och hem säkert. Vi kom till Fagersta vid 13-tiden och hade gott om tid för lunchfikat innan det var dags för banvandring.

Banan i sig var inte särskilt svår men det visade finnas några fallgropar längs vägen. Andra skylten var 27o vänster vilket ledde till att ett fönster i Fagersta BK’s fina hall hamnade mitt i synfältet på hundarna. Utanför värmde de övriga deltagarna upp. Tifa talade vackert om för mig att det hände saker utanför fönstret och när jag påkallade kontakt igen virrade hon till det lite och hamnade mitt framför mig en stund. Bara att plocka tillbaka henne i fotposition och fortsätta. -1p för bristande samarbete blev resultatet av den missen. Halvvägs in i banan kom 1-2-3 steg bakåt. Allt gick jättebra ända till Tifa skulle in i fotpositionen igen och jag råkade vifta till med högerhanden. Aha! sa Tifa, högerhandling är beställd av matte och sedan gjorde hon en kanonfin ingång på min högra sida. Jag gladde mig faktiskt åt det för det visar att det börjar bli helt ok att även gå fot på höger sida och det känns som ett enormt steg framåt inför starten i nästa klass. För andra gången under banan blev det till att plocka tillbaka Tifa till vänster sida och fortsätta. På protokollet stod det sedan att domaren dragit 1p för bristande samarbete även på den skylten. Jag hade räknat med ett större avdrag och gladdes åt resultatet på 98p av 100p. Kommentaren ”fint, mjukt och följsamt” kändes  skönt att få.

Vi fick alltså ihop vårt sista kvalificeringspoäng och är därmed berättigat till att söka titeln rallylydnadsdiplom fortsättning – RLD F. Vårt nya mål är start i avancerad klass i maj. Det gäller bara att få till fotgåendet på höger sida samt alla moment som också ska kunna utföras på höger sida. Lägg därtill att dessa ska kunna genomföras i alla tre hastigheter så kan ni nog lätt räkna ut att det finns en hel del att träna på. Sedan tillkommer tre moment som är sidbyten. Den stora nöten att knäcka är trots allt fotgåendet på höger sida. Första träningen blir bakdelskontroll på höger sida. Tifa svänger på ren automatik rumpan till höger vilket leder till att den kommer längre från mig. Lite programmering på att svänga till vänster ska lösa det och med dagens frivilliga ingång på höger sida känns det lovande.

Tifa på rallytävling i somras

Tifa på rallytävling i somras när vi tog de två första kvalificeringspoängen

7 Comments

Carro says:

Grattis! Snart lär det inte finnas plats för fler titlar på hunddata=)


puckolinas says:

Efter denna får det bara plats en till. Jag tycker att det är synd att det bara får plats 6 st. Inte har väl SKK ändrat det?


Yvonne E says:

Grattis till ett mycket bra resultat och till titeln!

Nu har jag lärt mig något nytt igen! 😉 Hade ingen aning om att det bara får plats 6 titlar. Det måste de väl ändra på?


puckolinas says:

Följande är kopierat från informationen om hundregistret på SKK HUNDDATA:

Titlar
OBS! Max sex titlar kan f.n. registreras per hund

Tidigare var det sagt att det inte gick att registrera mer än sex titlar pga utrymme i databasen men med tanke på utvecklingen på tekniksidan borde inte det vara något problem i dagsläget.

Jag skulle dock önska att det gick att välja ersätt-tidigare-titel-i-samma-gren-med-denna-nya när man ansöker om en titel. Då hade hunden kunnat få en högre titel utan att ta upp mer plats i databasen om det nu är så svårt att få till att lagra fler titlar än sex stycken.


Bailey & Bettan says:

Grattis! Snyggt jobbat. Får man då själv välja vilka av titlarna man vill ska stå med?


puckolinas says:

Tja, du väljer ju i och med att du ansöker om titlar. Just nu vet jag faktiskt inte hur jag ska göra, RLD A (avancerad) och RLD M (mästare) låter bättre än RLD F (fortsättning). Jag tror att jag ska hålla på att ansöka om denna titel ett tag. Som Tifa känns i dagsläget ser jag inget som hindrar henne från att vara aktiv och tävla ett par år till.


Ingrid says:

Grattis!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *