Spårträning även idag

Planen var redan tidigt i veckan att det skulle bli pinnplockarträning ytterligare en gång under veckans gång. Idag kändes det som det var en bra dag för sådana aktiviteter. Dock tänkte jag från början att åka till samma åkrar som i tisdags men jag reviderade planen då det var soligt väder och jag visste att det var dåligt med skugga för parkering. Jag åkte till Bolsvejen istället. Det blev tre spår idag. Jag fick äran att köra ett pinnplockarspår med Rumba också.

Kiros var helt fantastisk idag. Jag hade lagt ett ca 150m långt med fyra små spårpinnar i. Jag hade råkat förlägga slutapporten vid bilen och det upptäckte jag när jag skulle planlägga var jag skulle placera fjärde pinnen. Ja, ja, sånt händer… Kiros spårade hur som helst bra och kastade sig över pinnarna när han upptäckte dem. Det var fantastiskt skönt att få belöna pinnarna ordentligt. Min plan var att gå bakom på 10m lina och bara koncentrera mig på att hålla linan spänd. Jag tror faktiskt att det är det som är hela hemligheten, den spända linan. Jag ska testa av det flera gånger under de närmaste veckorna.

Lexus var väldigt ivrig och på grund av det hade han vissa problem att hålla nosen i marken i början av spåret. Lexus spår var ca 120m långt med två små pinnar samt en slutapport. Efter att han hittat första apporten blev han mycket lugnare i spåret och kunde jobba med sin fina låga nos. Lexus hade inga problem att hitta de två små apporterna men slutapporten orsakade lite bekymmer. Vinden låg nämligen så att han fick vittringen av apporten 7-8m innan stället den låg på. Han letade och letade men fick lov att ge upp och fortsätta spåra, som belöning hittade han pinnen. Det lägger vi på orutin-kontot för Lexus.

Rumba hade fyra små och ett slut i sitt spår. Hon plockade första pinnen klockrent. Snurrade lite i vinkel vilket ledde till slag efter vinkeln och pga det missade hon andra pinnen. Tredje pinnen blev snyggt inplockad och den fjärde har jag ingen aning om var den låg för vi missade den grovt. Slutet hittades naturligtvis. Husse har lite pinnplockning att jobba med.

Kvällens härliga himmel

Kvällens härliga himmel

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *