Debut i ralllydnadens mästarklass

Igår var det debutdags för Tifa och mig i mästarklassen. Vi åkte till Dala-Floda för en dags rallylydnadstävlingar. Först plockade jag upp Ulrica med Shanti och Mini. På plats fanns redan Marie-Louise och Johanna. Jag hade varken förväntningar eller förhoppningar på dagens tävlingar. Med tanke på hur lite jag och Tifa tränat inför denna tävling var det mest ett test för att se hur Tifas kropp skulle klara flera moment i följd. Min plan var att sköta uppvärmningen ordentligt och sedan fick jag helt enkelt se.

Dagens bästa vinst var att Tifa höll! Ingen krånglande bogled på hela dagen. Nu har den krånglat mindre och mindre då hon har haft vila, eller rättare sagt vi har försökt undvika alla övningar i träningen som hade potential att ut lösa luxationen. Rent rallylydnadsmässigt gick det också bra. Jag är nöjd med vår debut och ser redan fram emot nästa start som sker i början av december. Till dess ska vi träna ordentligt. Jag ska lägga upp en träningsplan och även se till att träna hela banor regelbundet.

Mästarklass B – domare Katarina Strömberg – honnören stående höger sida
Jag gillar Katarina! Jag har tävlat för henne många gånger under tiden som vi kört rallylydnad. Hon började banvandringen med att fråga om det var någon som tävlade mästarklass för första gången. Hon var jätteroad över att halva startfältet sträckte upp handen.
Moment 3 – tre steg bakåt (högerhandling): -10p för fel övning. Det fungerade inte alls…
Moment 4 – sitt, sväng höger, sitt (högerhandling): -1 sen. Tifa hängde inte riktigt med i svängen.
Moment 5 – sitt, stå gå runt (högerhandling): -1 bristande, -10 fel övning. Inte tränat alls och Tifa stod inte still när jag gick runt. Jag hade även råkat placera henne för nära skylten och när jag skulle kliva över skylten flyttade hon på sig.
Moment 8 – 8:ans frestelse (högerhandling): -1 bristande, -3 position. Tifa blev lite sprallig efter snurren innan och sprang ifrån mig vid ingången av frestelsen.
Vi behöver träna mycket mer på högerhandling! Slutresultatet blev i alla fall 72p och ett kvalificerat resultat.

Mästarklass A – domare Liss-Britt Elegård – honnören stående höger sida
Moment 3 – tre steg bakåt (högerhandling): -10 fel övning. Backningen på höger sida fungerade inte alls idag. Det är ett antingen eller moment för oss.
Moment 9 – snurr under gång mot förare (högerhandling): – 3 förarfel. Jag stannade vid andra försöket för att få Tifa att utföra momentet.
Moment 14 – bärande av föremål: -10 fel övning. Dåligt tränat, Tifa blev superglad när jag plockade föremålet av henne och i samma stund som jag stoppade handen i fickan för att lägga ner föremålet satte sig hon vilket man inte ska göra.
Moment 15 – sitt, sväng höger 1 steg, kalla in, sitt: -3 bristande. Missförstånd oss emellan helt enkelt.
Moment 18 – sitt, gå ifrån, kalla in över hinder: -10 fel övning. Jag sa nej åt Tifa för att hon skällde och då kastade hon sig ner i liggande position ivrigt viftande på svansen. Även om jag satt upp henne blev det fel övning.
Slutresultatet blev 64p. Helt böjd även med det då det inte är särskilt långt till 70. Mycket som vi behöver träna på…

Trött Tifa på kvällen som knölat ner sig i vår minsta bia-bädd

Trött Tifa på kvällen som knölat ner sig i vår minsta bia-bädd

5 Comments

Yvonne E says:

Det var väl en bra debut i mästarklass! Grattis!


puckolinas says:

Mycket bra tycker jag! Nu spottar vi i nävarna och siktar mot nya mål.


Yvonne E says:

Vilka då? Nyfiket frågat…


puckolinas says:

Till att börja med titeln på tävlingen i december och sedan stabila rundor med höga poäng för SM-kval.


Yvonne E says:

Det fixar ni!
Håller tummarna.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *