Rekommenderad promenadsträcka

Idag har jag och hundarna tagit en långpromenad efter en slinga som jag aldrig gått tidigare. Mora har ju satsat på att markera upp en mängd leder och även gjort en sida med alla dessa leder. Idag bestämde jag mig för att testa Hundspåret i Bonäs. 8,3 km stod det på skylten där jag började och jag räknade med lite kuperad terräng vilket passade bra för Tifas rehab-träning. Till det fick hon även bära viktmanschetterna på frambenen. Jag tycker att det ser ut som om hon har musklat på sig lite efter all träning med både viktmanschetter och klövjeväska men det kanske bara är som jag tycker att det ser ut. Pälsen kan i alla fall inte luras för mer urfälld än hon är nu kan hon knappast bli.

Jag rekommenderar verkligen denna sträcka! Mycket trevlig terräng att gå i och idag var jag helt ensam i skogen. Passar bra både vår och höst men under sommaren kommer jag att undvika den då det blir allt för hett på tallheden. Naturreservatet Svinvallen är ett härligt ställe. Vid en punkt stannade jag och tittade ut över sanddynerna, de är täckta med mossa nu men man ser verkligen på formen att det är sanddyner under vegetationen. Backe upp och backe ner har vi gått och då underlaget i backarna ofta är sand fick vi ett rejält träningspass. Det var kuperat i början och i slutet men mitt på fick vi vila ett par kilometer.

Jag ska göra detta till en vana. I alla fall en gång i veckan ska vi ta en sådan här rejäl promenad. Nyttigt för konditionen hos både mig och hundarna. Till och med Rumba blev trött men hon springer dubbla sträckan mot vad jag går. Yuffie var det nära att jag fick bära tillbaka till bilen. Det tog emot bra i de sista uppförsbackarna för henne. Dock orkade hon busa loss med en pinne tillsammans med Lexus den sista sträckan. Det var nog det allra sista som gick åt då för nu sover hon som en död i soffan. Kiros, Lexus och Tifa hade orkat längre om det hade krävts. Jag själv var rätt så nöjd väl tillbaka vid bilen. Nästa vecka siktar jag på Alderängsrundan!

En liten myrstack som finns på Svinvallen

En liten myrstack som finns på Svinvallen.
Den hade ett par lika rejäla kompisar också…

2 Comments

Yvonne E says:

En liten myrstack… jo jo!
Låter som en härlig led att gå på!


puckolinas says:

Det var den största myrstack jag någonsin sett. Mäktigt att sedan se sig omkring och se flera stycken lika stora, många myror fanns det.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *