Bärhjälp

Här i huset får hundarna minsann ibland göra lite nytta också som bärhjälp när jag går till affären och handlar lite smått bara. Idag var det Yuffies tur att bära klövjeväskan. Jag kan inte minnas att hon gjort det tidigare och av hennes min att döma kom inte hon heller ihåg det. Hon hade vissa problem med balansen i början av promenaden. Det blev passgång i sakta mak till hon hade hittat balansen. Det är kul att se hur en sådan liten sak som en väska med en vikt på ca 800g kan orsaka stora bekymmer på en världsvan hund och förvandla en helt vanlig promenad till en mental utmaning.

Yuffie har funnit sig i sin nya uppgift

Yuffie har funnit sig i sin nya uppgift

Målet för promenaden var Ica Maxi och strax innan vi kom dit hade Yuffie fått ordning på kroppen under väskan. Jag skulle handla tonfisk för det går inte att handla på Willys där jag veckohandlade igår. Jag har provat alla varianter och de smakar apa allihopa. Vad skulle jag med tonfisken då? Jo, jag hade tänkt göra en tonfiskröra (det är fantastiskt gott med bra tonfisk) och äta den tillsammans med kokta ägg till lunch. Naturligtvis fick även hundarna lite gott på affären. När jag kom ut låg alla fyra där jag bundit upp dem. Skönt med hundar som finner sig i att sitta uppbundna och kopplar av. Promenaden hem gick utan problem. Vi mötte Esters matte Karin och vinkade till henne. Nu ligger det en trött Yuffie under bordet. Väskan vägde ca 300g mer på vägen hem men den stora utmaningen var mentalt för henne.

Min lunch

Min lunch

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *