Början på uppletandeträning

Idag har även husse varit med och roat hundarna. Jag ville spåra men husse ville börja träna uppletande. Det blev uppletande då vi även hade andra saker att pyssla med under dagen. Vi är fruktansvärt dåliga på att träna uppletande. Ja, jag vet, det är en bra aktivering av unga hundar som har hjärnan på annat håll men av någon anledning har vi aldrig tränat det regelbundet. Hm, det måste bli skärpning till nästa valp tror jag bestämt. Hur som helst tänkte vi träna enligt Canis-modellen. Vi är lite förtjusta i den typen av träning när hunden får tänka själv. Det passar oss och det passar våra hundar.

Husse upptäckte att apportering och ingång till fotpositionen fungerade dåligt med andra föremål än en apportbock på hans hundar. Yuffie var stjärnan som snabbt listade ut vad det var husse ville. Rumba kräver lite mer träning på diverse föremål på hemmaplan innan det flyttas ut i skogen. Kiros hade problem att gripa föremålet när husse erbjöd honom den men kom fint till mig och satte sig i fotpositionen. Vi fortsatte efter en liten funderarpaus med att träna delen full fart till föraren på stig för att få en vettig träning. Det löste alla tre hundar fint. Tifa fick ingen träning då hon ska tävla rallylydnad i morgon.

Ett av dagens pyssel hemma, upphägning av blomlådorna på garageväggen.

Ett av dagens pyssel hemma, upphängning av blomlådorna på garageväggen.

Efter uppletandeträningen blev det middag. Vi åkte till stugan och grillade. Lugnt och skönt, även om hundarna tyckte att det var för mycket folk i fäboden. Vi hörde att Karin som har stugan längst upp var på plats. De håller på att renovera sin stuga och ikväll var en härlig kväll att pyssla på. Medan grillen blev varm passade somliga i familjen på att sola.

Husse och Yuffie solar

Husse och Yuffie solar

1 Comment So Far

Carro says:

Haha vilken härlig bild


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *