För mycket jobb…

För tillfället är det för mycket jobb och för lite hundträning i mitt liv. I och för sig har det varit varmt och hundarna varit nöjda med att plaska i sjön. Tack och lov får jag väl säga om det.

Jag börjar från början. Jag ska vara tidningsutdelare under en period på tre veckor. Förra måndagen påbörjade jag min träning. Uppstigning 3.00 är det som gäller tre veckor framåt sex dagar i veckan. Träningen har gått bra och jag känner till mitt distrikt. Om personen jag ska vikariera för somnar i bilen medan jag delar ut tidningar känns det som om den tycker att det är tryggt. Jag tror faktiskt att jag gillar morgonjobbet. Nu räcker det inte med att arbeta tidigt på morgonen. Under nästa vecka ska jag även jobba på charken från 10. Från inget jobb har jag hastigt och lustigt två jobb. Hur jag mår i slutet av nästa vecka kan jag gissa redan nu men dum nog att tacka nej till jobb är jag inte. Det blir alltså först tidningar, sedan hem för frukost och därefter susar jag iväg till charken. Husse har semester vilket är bra för hundarna. Det kommer inte att bli speciellt mycket hundträning nästa vecka.

Förra veckan utnyttjade jag det varma vädret. Två förmiddagar var jag ner till båthamnen och vattentraskade Tifa. Lördag eftermiddag åkte vi till svärmors stuga för att låta hundarna simma. Jag satte på Tifa den flytväst vi äger och hon förvånade oss genom att frivilligt följa med ut och simma. Tifa avskyr annars att blöta ner sig. Nu simmade hon mycket nöjt omkring. Simning är en sådan bra motion när det är varmt. Rumba har knäckt simkoden i år och simmar väldigt gärna om chans ges. Värre är med de två svarta. Kiros blir kvar på stranden hysteriskt skällande medan han springer fram och tillbaka. Kopplad följer han med mig med lite uppmuntran och han simmar som en utter. Kiros har den bästa simtekniken av våra hundar. Jag förstår inte riktigt varför han klagar så högljutt. Yuffie går ut en bit och sedan blir hon stående tuggande på vass. Planen är att hon ska få ha flytvästen nästa gång för att se om den gör någon skillnad. Med tanke på hur Yuffie kan blöta ner sig i ett vattenfyllt dike beror inte oviljan att simma på vattnet precis. Nu ikväll har jag ropat in ytterligare en flytväst på Tradera. Det är bra med begagnade saker!

Imorgon åker vi till Timrå för året collie-SM. Alla hundar var anmälda till något under helgen men Rumba har börjat löpa och får tyvärr inte delta på söndagens lydnadsprov. Sånt som händer, vi visste att det var på gång också men hoppades att hon skulle starta någon vecka senare.

3 Comments

Tina och Kim says:

Lycka till


Yvonne E says:

Jag måste ha missat något! 😉
Har du blivit av med det jobb du hade?


puckolinas says:

Jag har varit arbetslös sedan november. Företaget jag jobbade åt gick i konkurs ifjol.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *