Utställning i Lindesberg

Igår var vi på utställning i Lindesberg. Det var den lokala brukshundklubben som arrangerade den och själva utställningen var på fotbollsplanen. Det var mer en swimmingpool än en fotbollsplan. Snacka om att det var mycket vatten på planen. Tyvärr hände det lite olyckor i ringarna pga allt vatten. Under BIS-finalerna halkade flera ekipage omkull och i alla fall en kvinna verkade ha brutit handleden. Hon fick i alla fall vägbeskrivning till sjukhuset för att kolla upp det.

Jag hade anmält Rumba och hade funderingar på Loova men då collie och terv inte gick i samma ring var min känsla att det skulle krocka vilket gör det omöjligt för mig att ställa båda hundarna. Det slutade i alla fall med att Bettan anmälde och skulle ställa Loova. När PM kom var min initialkänsla korrekt. Tikarna i collie skulle gå samtidigt med tervarna i en annan ring. Vad skönt då att Bettan skulle ta hand om Loova!

Öppen klass hanar

Öppen klass hanar

Rumba är rolig att ställa. När utställningskopplet sätts upp bakom öronen är hon som ett startklart jetplan. Sedan när jag låter halsbandet falla ner på halsen igen hamnar hon i viloläge vilket är uppmärksamt men avkopplat. Väl inne i ringen skötte sig Rumba jättefint men hon föll tyvärr inte domaren i smaken. Rumba tilldelades tyvärr bara ett good… Lite snålt i min smak, men det är som det är och det är domarens åsikt som gäller. Jag provar igen i november när det är utställning i två dagar i Rättvik.

Jag hörde ända bort till min ring att det gick bra för min vän Marie-Louise och hennes juniorhane Amos. Jag hade sett innan jag gick med Rumba att Amos blev bästa junior med exellent och ck vilket innebar att de skulle in i bästa hane sedan. Amos blev bästa hane och tilldelades certet. Grattis Marie-Louise och Amos!

Amos - Mc Leod's Hope Rising

Amos – Mc Leod’s Hope Rising

Loova då? Loova glömdes bort… I den glada stämningen i vårt läger som blev efter Amos framgång glömde Bettan helt enkelt att gå in i ringen med Loova. Klart då att det var enkelt för Amos att bli vald till BIR-hund när den finaste lilla hunden aldrig blev ställd. För Loovas del spelade det ingen roll alls men det var lite tråkigt att hon inte fick en bedömning. Loova fick träna lite lydnad i en av ringarna efter att bedömningen var klar där. Sedan pussade hon på Pelle och fick ett nytt halsband. Nu lovar jag Bettan att jag inte ska reta henne mer för att hon glömde bort att visa Loova. Även Loova ska visas i november men då är det kanske bäst att jag tar hand om det själv.

Tusen tack för en mycket trevlig helg Marie-Louise, Hasse och Bettan! Vi ses snart igen!

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *