Rumbas valpar har anlänt!

Igår på morgonen, naturligtvis när jag sov en stund efter frukost (du är ursäktad Ingrid), ringde Rumbas uppfödare Ingrid och sa att Rumba hade bäddat och stökat hela natten. Nu började valparna att bli färdigbakade med andra ord. Vid 8-tiden på kvällen fick jag ett sms som meddelade att den första valpen var född, en riktigt rejäl tik. Sedan kom det ett sms per valp med jämna mellanrum.

Rumba med sina små - bild från Ingrid, kennel Turbulens

Rumba med sina små – bild från Ingrid, kennel Turbulens

Hur gick det då med gissningsleken från ett tidigare inlägg?
Marie-Louise gissade rätt på antalet – 7 valpar blev det.
Ragnhild var närmast med fördelningen med sin gissning på 4 tikar och 2 hanar. Det blev 5 tikar och 2 hanar.

Mor och valpar mår bra. Rumba är tydligen väldigt mån om sina små. Ingrid hade släppt ut henne för morgonkissen i trädgården medan hon själv gick på toa. Rumba var väldigt upprörd innan Ingrid var klar och jag misstänker att hon väckte alla grannar med sitt skall. Det ska bli väldigt spännande att se vad det blir av dessa små liv. Hit ska det flytta en liten tös när vi sedan hämtar hem Rumba igen. Stackars Rumba som inte kommer att bli av med alla valpar när hon har tröttnat på dem…

Husse talade om för Yuffie idag att lillasyster var född. Yuffie ryckte till och gav honom en blick som tydligt sa ”inte en till!”. Yuffie gillar dock valpar så det kommer inte att bli något som helst problem. Valpen kommer att få veta vem som bestämmer först bara sedan kommer lektanten fram.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *