Kiros debut i lydnadsklass 3

I söndags, årets dittills varmaste dag, debuterade jag och Kiros i lydnadsklass 3. Jag sa redan från början att vi skulle tävlingsträna för Kiros är inte helt klar med momenten. Jag ville dock testa var vi stod. Resultatet blev inte mycket att skryta med, 116p och fyra nollade moment. Gruppmomenten gick bra. Jag fick direkt på platsliggningen en fingervisning om hur det skulle gå. Dubbelkommando både vid läggandet och uppsättningen. Fria följet var jag nöjd med – betyg 7.

Sedan började vi kamma in nollor…
Sättande under gång – inte färdigt. Kiros lägger sig.
Inkallning med ställande – Kiros kör sin specialare och sätter sig efter stora problem med inbromsningen, betyg 5,5.
Rutan – Kiros hittar till rutan ?men kommer inte på inkallningen. Jag har dock en träningsplan!
Apportering över hinder – Kiros sköter helt enkelt i att hoppa tillbaka. Jag skyller på värmen för detta har jag inte sett på väldigt länge. Han hoppar alltid tillbaka.
Metallapportering – lågt tempo in och han släpper bredvid mig, betyg 5,5.
Vittringen – Kiros provsmakar alla apporter innan han kommer in med rätt, betyg 5. Det är dock ett framsteg att han väljer rätt och inte bara hugger första bästa. Även här har jag en plan.
Fjärrdirigering – första skiftet är till stå och Kiros kommer travande till mig. Han är inte säker än på avståndet, bara att träna vidare.
Helheten – betyg 5,5 med en enda kommentar, varmt.

Vi har mycket att träna på med andra ord och jag har även lite funderande framför mig. Jag måste ha ett sätt att förbereda Kiros för momenten. Jag har det på en del men långt ifrån på alla. Det var säkert några som funderade på vad vi hade på tävlingsplanen att göra men jag hade en plan med tävlingen. Vi kommer igen senare när vi tränat mer. De två stora nötterna att knäcka är inkallningen och sättandet. Övriga moment är småfix egentligen.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *