Valparna 5 och 6 månader 

Igår blev Sisu 6 månader och idag blev Eida 5 månader. Jag måste säga att det går förvånansvärt bra att ha två valpar samtidigt. Nej, jag rekommenderar det inte till någon! Vi var väl insatta i det jobb som krävs med två valpar. Idag har bägge valparna fått en tur i centrum. Åt var sitt håll, ensamma med matte eller husse. De har olika saker som de behöver träna på. Ensamtid behövs också! På tisdag har vi avslutningen på valpkursen. Jag och Sisu har inte varit med de två sista gångerna pga jobbet. Vad vi har missat att träna på vet jag inte men vardagslydnaden tränas ständigt tycker jag.

Humle och Dumle…

Sisu har hamnat i en spökperiod och hittar olika saker att skälla ut. Eida tycker naturligtvis inte att samma saker är läskiga utan reagerar på något helt annat. I veckan fick husse ha ett långt samtal med två grova rör som gick från marken in i en byggnad. Rören hade något på sig som gjorde att bägge valparna ansåg att det var rest ragg på rören. Det tog tid innan bägge hade landat igen. Någon dag innan hade Sisu blivit arg på en skogsmaskin och då gick Eida runt helt oförstående. Däremot skrämde Sisu Eida genom att springa genom en stor vägtrumma samma dag. Som sagt, de reagerar på helt olika saker vilket är mycket positivt. De är två individer och inte beroende av varandra. Än har vi inte haft något slagsmål heller. De respekterar varandras känslor och åsikter bra.

Sisu skaver nosen då hon gömmer ben

4 Comments

Tina och Kim says:

Grattis sötnosar. Vad fort tiden går


Ingrid Boström says:

Har hon umgåtts för mycket med katten? Öronen står som på en siames (jo, jag vet att Farah inte är siames..) 🙂


puckolinas says:

Sisu ser allmänt beklämd ut under mina försök till vettigt foto. Öronen vill hon gärna stryka bakåt för att visa sig snäll och lydig. Lik mor sin… Inte blev det bättre av att jag fick sätta om valparna ett par gånger heller.


Ingrid Boström says:

Sisus öron alltså.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *