Säsongens andra spår

Vi har besök av Johanna och hennes hund Helija denna vecka. Idag utnyttjade vi det sköna vädret genom att åka ut i spårskogen. Fyra hundar fick följa med, Kiros, Helija, Sisu och Eida. Ett spår till varje hund lades. Sisu och Eida fick 100m spår med två apporter i. Kiros fick fyra apporter, en spetsvinkel och ca 400m spår.

Eida fick börja efter ca 30 minuters liggtid. Hon spårade alldeles förträffligt, lite tapp i vänstersvängen bara, men plockade inga apporter. Apporterna får husse träna separat. Jag gjorde inget större väsen av den missade lilla apporten. Vid slutapporten bromsade jag in Eida så att hon mer eller mindre snubblade över den och jag fick chansen att belöna både slut av spår och pinnhittning.

Sisu hade problem förra gången vi spårade med selen. Hon ville inte riktigt ligga på i selen utan så fort linan blev spänd studsade hon tillbaka. Ja, vi har tjatat mycket om det här med att dra i både promenadselen och halsbandet. Idag fanns inga sådana betänkligheter! Jag har hållit emot en galopperande Sisu i spåret och hon har verkligen släpat på mig. Pinnarna plockade hon jättefint! Enormt glad då vi bara tränat det lite. Nu byttes pinnar mot kamplek och jag räknar med att de blir väldigt viktiga då kamp är det bästa som finns. 

Kiros är alltid duktig på att spåra och det var lite löpdistraherat i början men sen tog spårhjärnan över. Inga problem alls med varken spår eller apporter. Helija skötte sig bra också. 

Trött Helija efter spåret

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *