Id-märkta, vaccinerade och ögonlysta

I tisdags var jag, bästa Kristin och valparna till Gävle för att ögonlysa småtrollen. Loova, Sisu och Eida följde också med. Resten av flocken fick husse ta hand om. Jag planerade restiden till tre timmar. Det är väldigt skönt att ha gott om tid när det kan hända oförutsedda saker med valpar i bilen. Gimli och Miriel protesterade lite men när jag hämtat Kristin var det knäpptyst i bilen. Celil kräktes i början av resan och Cirdan när vi kom in i Gävle och farten sjönk. Inga större åksjukor här. Nu åker i och för sig valparna mitt i bilen men det gjorde även deras mor och hon spydde som en gris.

Veterinärbesöket gick alldeles utmärkt! Valparna undersökte hela rummet innan de en efter en somnade på golvet. Gimli höll ut längst men besegrades av sömnen till slut han också. Att ögonlysa dem var inte det lättaste då de inte var helt samarbetsvilliga, somliga värre än andra. Till sist kunde vi nöjt konstatera att alla fyra är ua på ögonen. Allt helt ok på besiktningen också. Mycket nöjda styrde vi kosan mot Valbo och lunch på Ikea. Sedan blev det ett besök på Jennys hund och katt innan vi rullade iväg igen. På Hofors BK stannade vi till för rastning av hela fyrbenta gänget.

Gott om vitsippor var det

Loova lurade ut sina barn i riset så jag funderade ibland på om jag behövde trassla ut valparna

4 Comments

Yvonne E says:

Så det är Gävle som gäller för ögonspegling nu? Vem?
Härliga valpar säger/skriver jag igen!


puckolinas says:

Karina Bsenko ögonlyser på Evidensia Gävle och Sandviken. Om du har tid att vänta en stund på att få tid kommer Mimmi in var 4-6 vecka i Falun som konsult och lyser hundar som stått på väntelista. Det var inte möjligt med en valpkull.

Valparna är helt underbara och det ska bli mycket spännande att följa dem genom livet.


Yvonne E says:

Aha… va´ bra att Mimmi kommer in! När det är dags för Hexa så är jag ju inte beroende av en viss vecka. Tack för upplysningen.


Carro says:

Skönt att allt var bra med dem


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *