Lydnadstävling i Ljusdal 

Första tävlingen för året och med de nya reglerna. Nej, vi kände inte att vi hade den kollen vi vill ha på reglerna men någon gång måste vara den första och då blev det dagens kvällstävling i Ljusdal. Jag och Loova startade i startklassen och fick näst sista startnumret. Precis innan första ekipaget började öppnade himlen sig och regnet började ösa ner. På med regnkläderna, som faktiskt packades innan vi åkte, och plocka ut Loova så att hon skulle bli blöt innan hennes start. Regnet upphörde innan jag och Loova startade tack och lov. Allt gick bra till vi kom till sitt under marsch. Efter ett par meter känner jag att Loova inte är med. Hon står kvar vid startpunkten! Ja, ja, jag ropade in henne och fortsatte med momentet även om jag trodde att vi nollat det. Loova skötte resten perfekt. Döm om min förvåning när jag fick höra att vi fick 8 i betyg! Totalt fick vi 172,5 poäng och uppflyttningspoäng.

Loovas rosett för uppflyttningspoängen

Prispallen i startklassen

Husse och Rumba fick startnummer två. Lite synd tyckte husse som gärna tittat på något ekipage innan. Nu gick de in på planen och gjorde en kanonfin lydnad. Det är en fröjd att se dem på planen. Även domaren kommenterade deras fina samarbete efter tävlingen. Rumba nollade tyvärr fjärrdirigeringen och med det räckte inte poängen upp till ett 1:a pris. Det blev 248,5 poäng och ett 2:a pris, en bra debut i nya lydnadsklasserna.

Prispallen i lydnadsklass 1

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *