Lydnadsdiplom till Loova och Rumba

Idag har Mora BK haft lydnadstävling. Loova och Sisu var anmälda till startklass. Rumba var anmäld till lydnadsklass 1. Först ut var Loova som hade fått startnummer 2 i startklassen. Loova var fantastiskt fin på uppvärmningen men sedan när vi startade följsamheten satte hon kvar. Jag tar på mig det felet helt och hållet. Jag gav fot-kommandot med för ”mesig” röst och då blev Loova osäker på om jag verkligen menade det. Efter det gick Loova som en klocka. Tjuvstart på apporteringen men det tar jag bara som positivt då vi haft lite problem med att komma mot mig tidigare. 171,5 poäng, uppflyttningspoäng och därmed även diplom i startklassen för Loova blev resultatet.

Sisu startade som näst sista hund. Jag plockade ut en överladdad hund ur bilen i god tid innan vår start. Sisu måste landa innan vi går in på plan. Vid uppvärmningen fick jag jobba lite på Sisu som låg något för långt fram mot var jag vill ha henne på fotgåendet. Väl inne på planen fick jag ett bra kvitto på att min värmning hade fungerat. Vi belönades med 9 i betyg för följsamheten! Känslan med Sisu var fantastisk och jag säger alltid att känslan är viktigare än betygen. Tyvärr missade Sisu att plocka med sig apporten vid apporteringsmomentet och då missade vi uppflyttningspoängen. Sisu slutade på 155,5 poäng.

Husse och Rumba gjorde en fin insats i lydnadsklass 1. Rumba har den senaste veckan roat sig med att uppfinna egna moment när de tränat. Idag höll de ihop som ett ekipage och det blev betyg på alla moment. Det resulterade i 268 poäng, 1:a pris och lydnadsdiplom i klass 1. Nu siktar de på klass 2.

Rumba och husse överst på dagens prispall

2 Comments

Yvonne E says:

Snyggt!


Carro says:

Grattis!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *