Lite pyssel en ledig dag

Om jag tager terylenband, bävernylon, fleecetyg och min symaskin vad trollar jag fram då?

Ett stycke dragsele i samma storlek och utförande som Björkis-selen vi redan äger. Jag pysslade med det hela dagen igår och resultatet ser ni ovan. Jag sydde en till Kiros för flera år sedan men den är jag inte helt nöjd med. Vadderingen är dålig på den därför tog jag fleecetyg som vaddering på denna. Jag är helt nöjd med passformen men avslutet vid svansroten blev inte bra. Det påverkar inte selens funktion och stör inte hunden alls. Det stör bara mig…

Sisu fick äran att prova den ordentligt igår kväll. Hon är den som drar bäst. Selen satt perfekt och Sisu drog allt hon orkade. Inget som hämmade henne någonstans. Selen höll i sömmarna också!

Nu återstår att sy en till i samma storlek. Sisu, Loova och Rumba har samma storlek. Eida måste ha en något större. Något att pyssla med måste jag också ha på lediga stunder.

2 Comments

Lisa says:

Rekommenderar diskunderlägg i skumgummi som stoppning annars, lättare att klippa och arbeta med.
Tror jag köpte mina på dollarstore, eller ÖB.


puckolinas says:

Jag hade inga problem med fleecen men tack för tipset. Det blir ju fler selar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *