Veterinärbesök

Då Märtha, trots en lugn helg, fortfarande visade på smärta och hälta efter smällen med Sisu ringde jag veterinären i förmiddags. Valet av veterinär var enkelt. När det gäller leder tar jag mig till Gunillakliniken i Djurås. Idag föll slumpen så att jag och Märtha fick träffa ”kennel-mormor” Ingrid, Rumba och Sisus uppfödare. Efter en hel del klämmande och kännade samt konsultation med en kollega blev beslutet att röntga bogleden för att kolla. En tur till vågen avslöjade Märthas aktuella vikt. 16,9 kg! Jösses! Vi vägde henne för ca en månad sedan och då vägde hon 15 kg. Tro hur mycket hon tänker väga som vuxen?

Tryggt att somna bredvid matte när jag fått lugnande.

Efter lite trixande på röntgenbordet fick vi en fin bild på bogleden på bägge sidor. Att se röntgenbilder på valpar är speciellt. Man kan tro att allt är trasigt pga tillväxtzonerna. Tack och lov hittade inte veterinären något som var skadat. Det sitter i mjukdelar. Ordineringen blev lugnt och stilla en vecka, inget lösspring och ingen lek. Hur det ska gå till får vi klura lite på. Inatt har Märtha lekt med katten efter att ha vilat under söndagen. Lugna koppelpromenader hos dagmatte underlättar vilan. Sedan kan husse träna lite lämpliga saker också nu när vi vet att det inte är allvarligt.

Jag betalade med glädje nästan 2000 för vetskapen om hur det låg till. Växande leder vill jag inte chansa med! Tänk om jag hade haft is i magen och det om några månader visade sig att det hade blivit en skada som inte längre gick att korrigera och Märtha skulle få ett bestående men! Jag skulle aldrig ha förlåtit mig själv! Nu kan vi sova gott om nätterna och vila ut skadan.

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *