Världens sämsta födelsedag…

…tycker Yuffie att det har varit idag. Dagen började bra med frukost och lek med matte. Sedan spårade det ur fullständigt! Det var lydnadstävling på klubben där Rumba, Sisu och Eida skulle roa sig. Yuffie fick ägna dagen åt att vara sällskap till Loova, så även Kiros och Märtha.

På klubben var det Rumba tillsammans med husse som inledde tävlandet för våran del. De började fint men husse lade henne utanför rutan. Vid vittringsapporteringen följde Rumba med runt när husse vände sig om. Det resulterade i att Rumba inte såg när apporterna lades ut och därmed visste hon inte vad hon skulle göra. Hopp med metallapport var inte heller Rumbas grej idag. Det finns lite att jobba på. 139 poäng fick de ihop.

Sisu och jag debuterade i klass 1. Vi startade med en kanonfin känsla och lyckades behålla den hela programmet. Vi behöver träna på backning… Ställande under gång nollade jag när jag gick vilse bland de vita punkterna på planen. Vad är det för fel på den gamla hederliga kommenderingen? Vid apporteringen blev Sisu förvånad över att det inte var en tungapport som låg ute. Det blev ett dubbelkommando. Även på hoppet blev det ett dubbelkommando. Totalt 265,5 poäng och ett 1:a pris. Vi som bara tränade på att tävla klass 1. Jag vet ju knappt vad det är för moment med.

Eida och husse gick ut som näst sista hund på hela tävlingen och som de gjorde det, 193,5 p och klassvinst. 10:or på följsamhet, sitt under marsch, apportering och hopp över hinder. 9,5 på inkallningen och 9 på fjärren och helheten. Eida gick fantastiskt fint.

Vinnarna i lydnadsklass 1 och startklass

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *