Akut besök på Falu djursjukhus

Rumba började visa igår kväll att hon mådde dåligt. Hon hade svårt att resa sig, var vinglig och ville helst ligga still. När jag kände på henne hade hon en spänd buk och hon ömmade när jag klämde lite lätt. Hon var i mina ögon smärtpåverkad. På morgonen tempade jag henne och hon hade 39,7. När Falu djursjukhus öppnade telefontiden ringde jag direkt. Jag fick en tid 9.45 och lämnade jobbet direkt för att åka till Falun. Utanför Grycksbo hade en långtradare stora problem och kröp fram i ca 10 km/h där det var dubbla spärrlinjer i vägen. Bara att gilla läget och inse att vi kommer för sent. En kvart efter min tid anmälde jag mig i receptionen. Det gjorde inte så mycket då det redan var ett akutärende före mig. Jag hann rasta gänget innan vi fick komma in.

Nu är det synd om mig för jag har fått en kanyl i mig

Febern hade gått ner och låg på strax över 39. Några blodprov togs och visade att immunförsvaret jobbade för fullt. Första tanken var infektion eller inflammation. Buken skulle kollas med ultraljud för att veta hur det såg ut där inne. Efter ultraljudet kom veterinären med ett besked. Vi såg bara en stor mjälte på ultraljudet. Den måste bort!

Jag lämnade alltså Rumba i Falun. Hon skulle opereras snarast. Jag och resten av flocken åkte till bästa Annchatrine och tog en välbehövlig skogspromenad. Efter 16 ringde veterinären som opererat Rumba och meddelade att allt gått bra. Rumba var vaken igen och mjälten var utplockad. På mjälten satt en tumör i storlek av en stor mandarin som hade spruckit. Veterinären såg ingen spridning och tumören skickades på analys. Nu får vi vänta och se om vi får hämta henne imorgon eller på fredag.

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *