Första hälsoresultaten i yngsta kullen

Tina var iväg i tisdags och röntgade Frank (P. Radagast) och Archie (P. Fangorn). Idag var resultaten klara och uppladdade i SKK’s databas, som hittas på Hunddata och Avelsdata. Resultatet för bägge pojkarna blev A på höfterna och ua på armbågarna. Grattis Tina!

För några veckor sedan ögonlystes pojkarna också. Ingen crd, inga colobom men bägge fick diagnosen PPM iris-iris lindrig. Det betyder att blodkärl som ska tillbakabildas redan som valp fortfarande finns kvar. Det påverkar inte synen hos pojkarna och hindrar heller inte avel. Jag minns att ögonlysaren sa att två av valparna hade det när vi lyste vid sex veckors ålder men det skrevs bara som en notis när de var så himla unga. Jag minns bara inte om det var Frank och Archie.

Det som däremot hindrar avel på Frank är det faktum att han bara har fått en kula på plats. Archie har bägge sina där de ska vara.

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *