Valpar

Sista natten med gänget

Igår var vi till Falun för ögonlysning, vaccinering och besiktning. Det var spännande sa valparna. Isobel tyckte att det var orättvist att valparna fick all uppmärksamhet. Det gick inte att tala om för henne att det faktiskt var för valparnas skull vi åkte till Falun. Allt gick bra. Valparna blev besiktade utan anmärkning och på ögonen blev det ua för Sandel och lindrig crd för flickorna. Jag är väldigt nöjd med resultatet.

Imorgon är det dags för flytt. Sandel och Saffran flyttar imorgon lördag och Salvia flyttar på söndag. Det kommer att bli tomt men samtidigt skönt att återgå till något normalt med aktivering av de vuxna hundarna. Nog för att de tar sin uppgift som valpvakt och uppfostrare på stort allvar men vi alla saknar vår normala träning.

Under veckan har det varit diverse äventyr. Idag var vi till mitt jobb, jag och valparna. Jättekul att springa och undersöka en stor, ny lokal. De klättrade på våra vagnar på hjul och brydde sig inte det minsta när en kollega kom dragande på en vagn så att det skramlade ordentligt. Trygga i sig själv är även denna kull. Gå i koppel är inget de är duktiga på. Idag skulle Sandel och Saffran åt ett håll medan Salvia ville åt ett annat. Det slutade med att jag bar Salvia för att vi skulle komma dit jag ville för jag lyckades inte locka med mig henne alls. Vi har även varit till brukshundklubben och gått en skogspromenad. Rundan tar normalt ca 15 minuter men vi var ute minst 40 minuter. Korpar satt och lät i närheten vilket var lite läskigt först.

Skogspromenad på klubben
I stugan på äventyr
Åker bil
Sandel och Salvia