Valpkull Caava och Abbe

Caava (Puckolinas Yavanna) är enda tiken i en kull på sex valpar. Hela kullen är röntgad, fem med A och en med B på höfterna och samtliga ua på armbågarna. Caava har A på höfterna och ett HD-index på 110. Hela kullen är ua på ögonen.

Caava är en energisk tik som alltid är med på allt hennes ägare hittar på. Hon är en bra spårhund och tränar tillsammans med sin matte både lydnad och spår. Hon tyckte att skramlet var jobbigt när hon gick MH men kom över det och avslutade hela MH’t med att vara skottfast och fortfarande lekfull. Caava har äve1n gått MT men det tyckte hon var väldigt jobbigt. Caava är en tik helt utan förmåga att bli arg på sin omgivning och näst sista momentet på ett MT är en hotfull figur som dras mot hunden. Det tyckte Caava var så jobbigt att när vi kom till sista momentet som är skott tyckte hon att det räckte för dagen. Vi sköt inte alla skott för henne vilket gör att det ser ut som om hon inte gillar skott. Caava är helt skottfast och visar inga som helst reaktioner på skott i vardagen. Caavas mentalindex ser du nedanför.

Nyfikenhet/
Orädsla
SocialitetLekfullhetJaktlustSkottfasthet
100/1299/12115/10113/10112/20

Caava är parad med Korad SPHI SPHII Tahiri Habanero, Abbe. Alla valpar kommer att bli trefärgade.

Valet föll på Abbe pga hans arbetslust. Abbe är godkänd i högre klass spår och har en stor spårlust. Han gillar också att träna lydnad tillsammans med husse. Abbe hittar gärna på egna arbetsuppgifter om han tycker att det är för lugnt. Till exempel ser han till att matte och husse kommer igång på morgonen och går ut med honom. Det hämtas både skor och mössor.

Abbe är född i en kull på tre valpar. Samtliga röntgade med A på höfterna och ua på armbågarna. Tiken i kullen bor i Norge och syns därför inte på SKK’s avelsdata. Abbes HD-index är 107. Abbe är ua på ögonen. Abbes mentalindex ser du nedan.

Nyfikenhet/
Orädsla
SocialitetLeklustJaktlustSkottfasthet
97/1299/12109/1095/10109/20

I denna kombination förväntar vi oss valpar som kommer att vara energiska och samarbetsvilliga. De söker ägare som kommer att aktivera dem mentalt då de annars hittar på egna roliga arbetsuppgifter. Tycker du att det låter intressant? Tveka inte att höra av dig till oss.

Valparnas beräknade mentalindex.

Nyfikenhet/
Orädsla
SocialitetLeklustJaktlustSkottfasthet
98,599112104110,5

Vi förbehåller oss rätten till fri prövning av valpköpare.