Valpar

Namngivning och första kloklippningen

Isobels (P. Jane Eyre) och Santos (Springmist’s Cinnamon Sparkle) valpar växer ordentligt. Hanvalpen började igår att testa sin förmåga att häva sig upp över lådkanten och det tyckte husse han kunde vänta med en stund till. Husse plockade fram den större valplådan och skruvade ihop den. Sedan var det dags för inflyttning. Valparna undersökte det nya hemmet så noga som två veckor gamla valpar kan, fick lite mat av Isobel och somnade sedan nöjt.

Idag var det dags för första kloklippningen. Som synes var det inga problem med stortiken. Hon sov gott vidare i mitt knä medan jag klippte. Det gäller att ta valparna vid rätt tillfälle. I denna position klipper jag även klorna på vår vuxna hundar men då tar vi det i sängen istället för på golvet. Av valparna var det lilltiken som hade åsikter om behandlingen. Efter en stund somnade även hon på rygg och jag kunde klippa.

Valparna har även fått sina officiella namn under dagen. Ovanligt nog kom vi överens väldigt fort denna gång. Får vi presentera!

Puckolinas Sandel
Hane

Puckolinas Saffran
Stortiken

Puckolinas Salvia
Lilltiken